Det här är vi

Verksamheten MyParmesan är byggd på en längtan att få dela italienska skatter till medmänniskor utanför Italien som inte har möjligheten att uppleva det unika med Italien.

Just det här projektet handlar om kungen av ost, parmesan. Efter att ha varit bosatta i Italien i närmre 20 år har vi nu grundat MyParmesan för att kunna erbjuda svenska konsumenter kvalitets parmesan. Vi har nära och starka relationer till de lokala producenterna som vi valt att använda som våra partners och leverantörer. De har bjudit in oss att ta del av deras fantastiska historia och stolta tradition av tillverkningen.

Vår ambition

Under vår tid i Italien så har vi lärt oss mycket genom att besöka experter och restauranger, och har därför insett hur otroligt passionerade de flesta är kring mat här. Vi fascinerades av hur den vanliga italienaren går ner till torget för att handla världens bästa kvalitet på ost utan att behöva betala en förmögenhet. Vi vill nu att svensken ska kunna göra precis detta istället för att betala en förmögenhet och kanske inte få hem en produkt av bästa kvalitet. Det är vårt mål.

Vår vision

MyParmesan är medvetna om att det finns andra som säljer produkter som parmesan i Sverige. Men, att hitta ett företag som säljer den bästa parmesanen till ett pris som t.om är rimligt för en italienare, är en helt annan femma. Vår vision är att bygga ett nytt och unikt koncept på svenska marknaden för att sedan ta det vidare ut i Europa. Vi vill åtgärda problemet där ost-älskare köper parmesan som inte är av bästa kvalitet till ett för dyrt pris. Vi kommer även etablera ett antal nya produkter framöver som kommer att lyfta MyParmesan till en helt ny nivå.

Våra leverantörer

Vi samarbetar just nu med två leverantörer, båda från regionen Emilia Romagna. Antica Ghiacciaia fokuserar på den traditionella parmesanen, och Caseficio Rosola, som är kända för deras unika parmesan gjord på mjölk från den sällsynta vita kon.

Antica Ghiacciaia

Azienda Agricola ”ANTICA GHIACCIAIA” har fått sitt namn efter en gammal iskällare från 800-talet. Gården är belägen i provinsen Reggio Emilia i hjärtat av regionen Emilia Romagna. Här har familjen Taroni haft mjölkkor för produktion av parmesanost i 3 generationer, från starten 1915. Man använder sig av raserna Frisona, Rossa Italiana och Svensk Låglandsboskap (SLB) från Kristinehamn. Allt foder odlas lokalt vid foten av Apenninerna i Reggio och självfallet ges boskapen ingen antibiotika. Allt är naturligt och biologiskt.

Caseficio Rosola

Caseificio Rosola ligger vackert beläget i den lilla byn Zocca på Apenninernas bergssluttningarna. Rosola grundades 1966 av en grupp entusiastiska producenter med mål att producera mjölkprodukter däribland parmesanost. Sedan tidigt 2000-tal har man fokuserat enbart på mjölk från den mycket sällsynta och tidigare utrotningshotade italienska rasen av vita kor som heter Bianca Modenese. Tillsammans med det faktum att produktionen är begränsad då populationen av vita kor idag är enbart några hundratal gör denna parmesanost unik och högt uppskattad av parmesanost konnässörer. Parmigiano Reggiano Bianca Modenese är förstås kontrollerad och godkänd av Consorzio Parmigiano Reggiano och har vunnit flera utmärkelser bland annat av Presidio Slow Food.