Välkommen till MyParmesan, din pålitliga butik för Parmigiano Reggiano av bästa kvalitet i Sverige. Vi är stolta över att erbjuda den mest utsökta och autentiska av italienska ostar, handgjord med passion och tradition. Vår resa började med en djup uppskattning för den rika kulturen och överlägsna smaken hos Parmigiano Reggiano (också känd som parmesanost), vilket fick oss att ge oss ut på ett uppdrag att föra denna kulinariska skatt till kräsna smaklökar över hela Sverige.

På MyParmesan förstår vi att äkta Parmigiano Reggiano är mer än bara en ost. Det är en förkroppsligande av århundraden av hantverk, rotad i de bördiga markerna i Emilia-Romagna, Italien. Vårt åtagande är att ge våra kunder den äkta varan och se till att de upplever den oöverträffade smaken, konsistensen och doften som bara finns i en äkta Parmigiano Reggiano.

Det här är vi

Verksamheten MyParmesan är byggd på en längtan att få dela italienska skatter till medmänniskor utanför Italien som inte har möjligheten att uppleva det unika med Italien.

Just det här projektet handlar om kungen av ost, Parmesan. Efter att ha varit bosatta i Italien i närmre 20 år har vi nu grundat MyParmesan för att kunna erbjuda svenska konsumenter kvalitets parmesan. Vi har nära och starka relationer till de lokala producenterna som vi valt att använda som våra partners och leverantörer. De har bjudit in oss att ta del av deras fantastiska historia och stolta tradition av tillverkningen.

Vår ambition

Under vår tid i Italien så har vi lärt oss mycket genom att besöka experter och restauranger, och har därför insett hur otroligt passionerade de flesta är kring mat här. Vi fascinerades av hur den vanliga italienaren går ner till torget för att handla världens bästa kvalitet på parmesanost. Även o italienaren går till en traditionell matbutik i Emilia-Romagna så är kvaliteten otroligt hög och smaken fantastisk. Vi vill nu att svensken ska kunna göra precis detta istället för att betala en förmögenhet och kanske inte få hem en produkt av bästa kvalitet. Det är vårt mål.

Vår vision

MyParmesan är medvetna om att det finns andra som säljer produkter som parmesan i Sverige. Men, att hitta ett företag som säljer den bästa parmesanen till ett pris som t.om är rimligt för en italienare, är en helt annan femma. Vår vision är att bygga ett nytt och unikt koncept på svenska marknaden för att sedan ta det vidare ut i Europa. Vi vill åtgärda problemet där ost-älskare köper parmesan som inte är av bästa kvalitet till ett för dyrt pris. Vi kommer även etablera ett antal nya produkter framöver som kommer att lyfta MyParmesan till en helt ny nivå.

Vår strävan efter excellens börjar vid källan. Vi har etablerat starka relationer med ett utvalt nätverk av hantverksmässiga ostproducenter i regionen Emilia-Romagna, som följer de strängaste kvalitetsstandarderna. Vi besöker personligen varje gård och utvärderar noggrant varje aspekt av produktionsprocessen, för att säkerställa att endast de finaste hjulen av Parmigiano Reggiano når våra kunders bord.

Genom att direkt köpa från dessa ansedda producenter kan vi bevara parmesanostens integritet och renhet och undvika kompromisser när det gäller kvaliteten. Vårt team av experter utför rigorösa inspektioner och kvalitetskontroller för att garantera att varje bit Parmigiano Reggiano uppfyller våra höga standarder, från det att den lämnar gården tills den når Sverige.

Bäst säljande produkter

Våra leverantörer

MyParmesan samarbetar med väldigt genuina leverantörer från regionen Emilia Romagna som bryr sig om både kor och miljö. MyParmesans leverantörer fokuserar på den traditionella parmesanosten där hela processen sker med känsla och kvalitet. Samma sak gäller för resten av produkterna. En av våra leverantörer använder sig t.o.m. av rötter från Sverige med raserna Frisona, Rossa Italiana och Svensk Låglandsboskap (SLB) från Kristinehamn. Allt foder odlas lokalt vid foten av Apenninerna i Reggio Emilia och självfallet ges boskapen ingen antibiotika. Allt är naturligt och biologiskt.

Utöver vår strävan efter kvalitet prioriterar vi också hållbarhet och etiska metoder. Vi stödjer småskaliga, familjeägda gårdar som prioriterar djurens välfärd, naturliga jordbruksmetoder och bevarandet av miljön. Genom att samarbeta med oss får du inte bara njuta av den finaste parmesanosten, utan bidrar även till främjandet av ett hållbart och ansvarsfullt jordbruk.

På MyParmesan är vi övertygade om att Parmigiano Reggiano är ett bevis på Italiens kultur och kulinariska arv. Vi är stolta över att introducera denna exceptionella ost till Sverige och se till att varje tugga tar dig till solbelysta kullar i Emilia-Romagna. Oavsett om du är en passionerad matälskare, en kock med passion eller helt enkelt någon som uppskattar de finare sakerna i livet, bjuder vi in dig att följa med oss på denna ljuvliga resa av smak och tradition.
Njut av de äkta italienska smakerna med MyParmesan. Upptäck den sanna essensen av Parmigiano Reggiano, handplockad och levererad med omsorg till din dörr i Sverige. Vi är här för att lära det svenska folket skillnaden i kvalitet på att köpa parmesanost från oss istället för de traditionella matbutikerna.

Senaste recept