Välkommen till MyParmesan, din främsta destination för parmesanost av oöverträffad kvalitet! Eller Parmigiano Reggiano som är det riktiga namnet. Vi är stolta över att erbjuda dig den mest utsökta parmesanosten från små, hängivna bönder och producenter som delar vår passion för högsta kvalitet, välbefinnande för kor, hållbarhet och omsorgsfull tillverkning. Varje steg i tillverkningsprocessen är en noggrant bevakad ritual som kräver skicklighet och expertis. Våra småskaliga bönder och producenter använder sig av århundraden av erfarenhet och tradition för att skapa en ost som är utan like.

På MyParmesan förstår vi att äkta Parmigiano Reggiano är mer än bara en ost. Vårt åtagande är att ge våra kunder den äkta varan och se till att de upplever den oöverträffade smaken, konsistensen och doften som bara finns i en äkta Parmigiano Reggiano. Därför betalar vi ett högre pris för alla parmesanbitar och samarbetar endast med de främsta bönderna i regionen Emilia Romagna. Varje bit är fullmatad med smak och karaktär, vilket gör den till det perfekta komplementet till alla dina favoriträtter.

Det här är vi

Just det här projektet handlar om kungen av ost, Parmigiano Reggiano. Efter att ha varit bosatta i Italien i över 20 år har vi nu grundat MyParmesan för att kunna erbjuda svenska konsumenter parmesanost av den högsta kvaliteten. Efter all vår tid i Emilia Romagna så har vi blivit en aning bortskämda med all Parmigiano Reggiano med smaker som är så ljuvliga att man saknar ord. Till slut insåg vi att familjerna och bönderna som vi handlat av uppe i italienska bergskullarna var på en helt annan nivå än andra producenter i landet, när det kommer till tillverkningskvaliteten. Och därför blir det en markant skillnad på smak och upplevelse när man handlar hos olika matbutiker men även delikatessbutiker i Sverige. Man vet helt enkelt inte om man betalar för den bästa parmesanosten i världen eller bitar från masstillverkning.

Vi är en familj som började vår resa med MyParmesan i början på året 2020. Nu har vi vuxit till över 10 anställda med lager i Alingsås med över 15 tusen återkommande kunder och över tusen kärleksfulla omdömen från våra lojala medlemmar. Ni är allt för oss! Och när du väljer oss, kan du vara säker på att du får en smakupplevelse som är utöver det vanliga, och vi är stolta över att ha möjligheten att dela denna enastående kvalitetsvara med dig.

Vår ambition

Under vår tid i Italien så har vi lärt oss mycket genom att besöka experter och restauranger, och har därför insett hur otroligt passionerade de flesta är kring mat här. Och precis som det gör hos de mest erfarna bönderna i bergen så handlar allt om Parmesanosten för oss. Vi har dedikerat vårt arbete till att erbjuda dig den mest smakfulla och äkta upplevelsen av denna älskade ost. Vi tror på att hög kvalitet börjar med de rätta råvarorna och de rätta människorna, och därför samarbetar vi endast med små, familjeägda gårdar och producenter som delar vår strävan efter perfektion.

Vår vision

För oss är detta mer än bara en verksamhet – det handlar om att främja hållbarhet och omsorg i varje steg av tillverkningsprocessen. Vi väljer noga ut bönder och producenter som inte bara upprätthåller höga kvalitetsstandarder utan också prioriterar välfärden för sina kor och miljön som helhet. Vi tror att när djuren behandlas väl och miljön respekteras, återspeglas detta i smaken och kvaliteten på den parmesanost du njuter av. Och vi vill etablera samma känsla till våra kunder och allt vi gör i utvecklingen för MyParmesan. Vi vet att vi har den bästa upplevelsen i Sverige när det gäller Parmigiano Reggiano. Vår dröm är att skapa Sveriges mest genuina och exklusiva digitala marknad av parmesanost åt alla parmesanälskare som delar vår förståelse för smak och kvalitet.

Vår strävan efter excellens börjar vid källan. Vi har etablerat starka relationer med ett utvalt nätverk av hantverksmässiga bönder och familjer i regionen Emilia-Romagna, som följer de strängaste kvalitetsstandarderna. Vi besöker personligen varje gård och utvärderar noggrant varje aspekt av produktionsprocessen, för att säkerställa att endast de finaste hjulen av Parmigiano Reggiano når vårt lager i Sverige.

Genom att direkt köpa från dessa ansedda producenter kan vi bevara parmesanostens integritet och renhet och undvika kompromisser när det gäller kvaliteten. Vårt team av experter utför rigorösa inspektioner och kvalitetskontroller för att garantera att varje bit Parmigiano Reggiano uppfyller våra höga standarder, från det att den lämnar gården tills den når Sverige.

Tack för att du har valt oss som din källa till parmesanost i högsta kvalitet. Vi ser fram emot att fortsätta erbjuda dig enastående smaker och samtidigt främja en bättre framtid för våra bönder, våra kor och vår planet. Välkommen till MyParmesan – där smaken och omsorgen möts i varje tugga.

Bäst säljande produkter

Våra leverantörer

MyParmesan samarbetar med väldigt genuina leverantörer från regionen Emilia Romagna som bryr sig om både kor och miljö. MyParmesans leverantörer fokuserar på den traditionella parmesanosten där hela processen sker med känsla och kvalitet. Samma sak gäller för resten av produkterna. En av våra leverantörer använder sig t.o.m. av rötter från Sverige med raserna Frisona, Rossa Italiana och Svensk Låglandsboskap (SLB) från Kristinehamn. Allt foder odlas lokalt vid foten av Apenninerna i Reggio Emilia och självfallet ges boskapen ingen antibiotika. Allt är naturligt och biologiskt.

Utöver vår strävan efter kvalitet prioriterar vi också hållbarhet och etiska metoder. Vi stödjer småskaliga, familjeägda gårdar som prioriterar djurens välfärd, naturliga jordbruksmetoder och bevarandet av miljön. Genom att samarbeta med oss får du inte bara njuta av den finaste parmesanosten, utan bidrar även till främjandet av ett hållbart och ansvarsfullt jordbruk.

På MyParmesan är vi övertygade om att Parmigiano Reggiano är ett bevis på Italiens kultur och kulinariska arv. Vi är stolta över att introducera denna exceptionella ost till Sverige och se till att varje tugga tar dig till solbelysta kullar i Emilia-Romagna. Oavsett om du är en passionerad matälskare, en kock med passion eller helt enkelt någon som uppskattar de finare sakerna i livet, bjuder vi in dig att följa med oss på denna ljuvliga resa av smak och tradition.
Njut av de äkta italienska smakerna med MyParmesan. Upptäck den sanna essensen av Parmigiano Reggiano, handplockad och levererad med omsorg till din dörr i Sverige. Vi är här för att lära det svenska folket skillnaden i kvalitet på att köpa parmesanost från oss istället för de traditionella matbutikerna.

Senaste recept