SVÅRIGHET

medium

TILLAGNINGSTID

0minutes

INGREDIENSER

  • 400g grönkål

  • 600g kycklingfilé

  • 4 skivor vitt bröd

  • 3 msk olivolja

  • 1 tsk salt

  • 1 msk smör

CAESARDRESSING

  • 1 äggula

  • 1 liten vitlöksklyfta, pressad

  • 2 sardellfiléer, finhackade

  • 2 msk färskpressad citron

  • några droppar worcestershiresås

  • 1dl mild olivolja

  • 1dl finriven parmesanost

  • salt och svartpeppar
  • hyvlad parmesan för garnering

FÖRBEREDNING

Börja med att göra krutongerna. Värm ugnen till 175 grader. Skär bort kanterna på brödet och skär det i små tärningar. Lägg tärningarna i en långpanna och blanda med 1 msk olja och salt. Rosta tills brödet blir gyllenbrunt. Rör om då och då. Ta ut från ugnen och låt svalna.

Riv loss grönkålsbladen från de grova stjälkarna. Riv bladen i grova bitar och massera in ca 1 msk olivolja. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek i olja och smör i en stekpanna på båda sidor tills de blir gyllenbruna. Lägg i en ugnsform och fortsätt tillaga i ugnen tills de är genomstekta med en innertemperatur på 72°.

Under tiden kycklingen är i ugnen, vispa ihop äggulan, vitlök, sardeller, citron och worcestershiresås. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Rör ner parmesanosten. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Blanda grönkål och krutonger. Skiva kycklingen och lägg på grönkålen. Ringla över lite av dressingen och servera resten vid sidan om. Garnera med hyvlad parmesan.

För 4 personer

Leave A Comment

Related products

Related posts