
SVÅRIGHET
lätt
TILLAGNINGSTID
0minutes
INGREDIENSER
- 25 g jäst
- 3dl vatten, ljummet
- 0,5dl olivolja
2 matskedar honung
- 1 matsked salt
- 6dl specialvetemjöl
- olivolja för bakning
- flingsalt för bakning
- 2 msk färsk rosmarin
2dl parmesanost på toppen
FÖRBEREDNING
Blanda jästen med vattnet, olivolja, honung och salt i en skål.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta ihop till en deg, knåda den väl.
Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med en bakduk.
Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Häll upp degen på 1 plåt.
Platta ut degen tills den är ca 1-2 cm tjock och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Lägg fingrarna i degen för att bilda en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt, färsk rosmarin och parmesanost.
Grädda brödet mitt i ugnen tills det fått fin färg, ca 15 minuter.