SVÅRIGHET

lätt

TILLAGNINGSTID

0minutes

INGREDIENSER

  • 25 g jäst
  • 3dl vatten, ljummet
  • 0,5dl olivolja
  • 2 matskedar honung

  • 1 matsked salt
  • 6dl specialvetemjöl
  • olivolja för bakning
  • flingsalt för bakning
  • 2 msk färsk rosmarin
  • 2dl parmesanost på toppen

FÖRBEREDNING

Blanda jästen med vattnet, olivolja, honung och salt i en skål.

Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta ihop till en deg, knåda den väl.

Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med en bakduk.

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

Häll upp degen på 1 plåt.

Platta ut degen tills den är ca 1-2 cm tjock och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Lägg fingrarna i degen för att bilda en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt, färsk rosmarin och parmesanost.

Grädda brödet mitt i ugnen tills det fått fin färg, ca 15 minuter.

Shad Majid
Shad MajidMatbloggare

Leave A Comment

Related products

Related posts