Det här är vi

Verksamheten MyParmesan är byggd på en längtan att få dela italienska skatter till medmänniskor utanför Italien som inte har möjligheten att uppleva det unika med Italien.

Just det här projektet handlar om kungen av ost, Parmesan. Efter att ha varit bosatta i Italien i närmre 20 år har vi nu grundat MyParmesan för att kunna erbjuda svenska konsumenter kvalitets parmesan. Vi har nära och starka relationer till de lokala producenterna som vi valt att använda som våra partners och leverantörer. De har bjudit in oss att ta del av deras fantastiska historia och stolta tradition av tillverkningen.

Vår ambition

Under vår tid i Italien så har vi lärt oss mycket genom att besöka experter och restauranger, och har därför insett hur otroligt passionerade de flesta är kring mat här. Vi fascinerades av hur den vanliga italienaren går ner till torget för att handla världens bästa kvalitet på ost utan att behöva betala en förmögenhet. Vi vill nu att svensken ska kunna göra precis detta istället för att betala en förmögenhet och kanske inte få hem en produkt av bästa kvalitet. Det är vårt mål.

Vår vision

MyParmesan är medvetna om att det finns andra som säljer produkter som parmesan i Sverige. Men, att hitta ett företag som säljer den bästa parmesanen till ett pris som t.om är rimligt för en italienare, är en helt annan femma. Vår vision är att bygga ett nytt och unikt koncept på svenska marknaden för att sedan ta det vidare ut i Europa. Vi vill åtgärda problemet där ost-älskare köper parmesan som inte är av bästa kvalitet till ett för dyrt pris. Vi kommer även etablera ett antal nya produkter framöver som kommer att lyfta MyParmesan till en helt ny nivå.

Våra leverantörer

MyParmesan samarbetar med väldigt genuina leverantörer från regionen Emilia Romagna som bryr sig om både kor och miljö. MyParmesans leverantörer fokuserar på den traditionella parmesanosten där hela processen sker med känsla och kvalitet. Samma sak gäller för resten av produkterna. En av våra leverantörer använder sig t.o.m. av rötter från Sverige med raserna Frisona, Rossa Italiana och Svensk Låglandsboskap (SLB) från Kristinehamn. Allt foder odlas lokalt vid foten av Apenninerna i Reggio Emilia och självfallet ges boskapen ingen antibiotika. Allt är naturligt och biologiskt.