
SVÅRIGHET
medium
TILLAGNINGSTID
0minutes
INGREDIENSER
- 1.5dl mjölk
- 1 ägg, +2
- 50g parmesanost, riven
- 2 krm salt, + 2 tsk
- 1 krm nymald svartpeppar
- 2 skivor surdegsbröd
1 msk smör
- 2 msk örter, hackade, tex. salvia, oregano, basilika, rosmarin, persilja
- 2 tsk. vinäger
- 3 tomater, gärna i olika färger
rucola
FÖRBEREDNING
Blanda mjölk, 1 ägg och parmesan. Krydda med 2 krm salt och peppar. Doppa brödskivorna i äggsmeten och stek dem i smör i en stekpanna 2–3 min på varje sida. Strö över örter.
Koka upp ca 1 liter vatten med 2 tsk salt och vinäger. Pochera 2 ägg i sjudande vatten ca 6 min. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Skiva tomaterna. Fördela rucola, tomater och ägg på toasten. Servera direkt.
För 2 personer.