
SVÅRIGHET
TILLAGNINGSTID
INGREDIENSER
- 2 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 200g grönkål
- 2dl vispgrädde
- 150g riven Parmigiano Reggiano (ca 2dl)
- 5 msk rostade pinjenötter
- 1 tsk rivet citronskal
- en skvätt färskpressad citronsaft
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- 400g Pasta Fettuccine
- hyvlad parmesan till garnering
FÖRBEREDNING
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen. Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fräs tills grönkålen sjunker ihop något, ca 3 minuter.
Under tiden, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll på vispgrädde i stekpannan och låt koka ihop lite. Häll av vattnet från pastan men spar lite av kokvattnet. Blanda pastan i kastrullen med grönkålssåsen, parmesan, pinjenötter, citronskal, citronsaft och eventuellt lite av kokvattnet. Rör ihop ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar. Garnera med hyvlad parmesan och servera direkt.