SVÅRIGHET

medium

TILLAGNINGSTID

0minutes

INGREDIENSER

  • 2 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 200g grönkål
  • 2dl vispgrädde
  • 150g riven Parmigiano Reggiano (ca 2dl)
  • 5 msk rostade pinjenötter
  • 1 tsk rivet citronskal
  • en skvätt färskpressad citronsaft
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 400g Pasta Fettuccine
  • hyvlad parmesan till garnering

FÖRBEREDNING

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen. Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fräs tills grönkålen sjunker ihop något, ca 3 minuter.

Under tiden, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll på vispgrädde i stekpannan och låt koka ihop lite. Häll av vattnet från pastan men spar lite av kokvattnet. Blanda pastan i kastrullen med grönkålssåsen, parmesan, pinjenötter, citronskal, citronsaft och eventuellt lite av kokvattnet. Rör ihop ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar. Garnera med hyvlad parmesan och servera direkt.

Leave A Comment

Related products

Related posts