SVÅRIGHET

medium

TILLAGNINGSTID

0minutes

INGREDIENSER

  • 600g pizzadeg, gärna surdeg
  • 200g jordärtskockor
  • 2dl crème fraiche

  • 6 skogschampinjoner, skivade
  • 3 msk kapris, avrunnen
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • 125g mozzarella, bruten i bitar
  • 150g riven Parmigiano Reggiano
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30g rucola

  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk olivolja

FÖRBEREDNING

Sätt ugnen på 250° och ställ in en plåt. Skala jordärtskockorna och skär tunt med mandolin. Lägg eller kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper.

Bred crème fraichen på degen och lägg på jordärtskockor, svamp, kapris och rosmarin. Toppa med mozzarella och parmesanost. Krydda med salt och peppar.

Ta ut den heta plåten och lyft över pizzan på den. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och pizzan har fin färg, 10–15 min. Toppa med rucola, citronskal och olivolja.

Leave A Comment

Related products

Related posts