SVÅRIGHET
lätt
TILLAGNINGSTID
0minutes
INGREDIENSER
- 600g fast potatis, skalad och finskuren
- 300g spetskål, grovt skuren
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finriven
- 1dl parmesanost, finriven
3 ägg
- olivolja
- salt och peppar
FÖRBEREDNING
Sätt på ugnen till 220 grader.
Stek först spetskålen, löken och vitlöken mjuk i olivolja på låg värme i en stekpanna. Häll upp i en bred skål. Stek sedan potatisen i lite olivolja i några minuter utan att den får färg. Häll upp i skålen med den stekta spetskålen.
Tillsätt parmesan och ägg i skålen. Blanda väl. Krydda med salt och peppar.
Häll upp allt i 4 portionsformar (eller i samma långpanna) lägg en bit smörpapper i botten av faten/panna, det blir lättare att få upp det vid servering.
Ringla över lite olja och grädda i ugnen i ca 30 minuter.