Delikatesslåda – den perfekta presenten

En låda full av godsaker – det är en delikatesslåda. Bara namnet får det att vattnas i munnen. Vem uppskattar inte en blandning av goda ostar, en fin olivolja och andra njutbara produkter fint paketerade i en låda? En delikatesslåda är verkligen den perfekta presenten att ge bort till någon man tycker om eller om man bara vill visa sin uppskattning.

Delikatesslådor är populära också som företagsgåvor, då de ofta ryms inom det av skatteverket angivna avdragsgilla beloppet för presenter och gåvor till anställda och kunder. De är lätta att skicka och frakta och det finns alltid någonting i en delikatesslåda som uppskattas.

Vad innehåller en delikatesslåda?

Delikatesslådor finns i många olika typer, storlekar och varianter. Som vi ska se senare, finns det flera olika förpackningar, såsom trälådor och pappkartonger. Men vad hittar vi om vi lyfter på locket?

En bra delikatesslåda ska helst innehålla produkter som har lång hållbarhet och som tål att ligga en längre tid i en låda, utan att kvalitén försämras. Ett bra exempel på en produkt som är som klippt och skuren för en delikatesslåda är en lagrad ost. En ost som är lagrad mår ju knappas sämre av att lagras lite till i en delikatesslåda. Även olivoljor och andra oljor, vinäger, med mera, passar utmärkt att ha i en delikatesslåda. Marmelader och sylter är ett annat exempel. Dessa burkar klarar sig fint i rumstemperatur och behöver inte kylas förrän locket öppnas för första gången.

Produkter du ofta finner i en delikatesslåda är:

  • Parmesanost
  • Övriga ostar
  • Olivolja
  • Vinäger
  • Sylt
  • Marmelad
  • Kex

Det finns också delikatesslådor för olika årstider och högtider. Julen är en tid då delikatesslådor är särskilt populära. Passar utmärkt som julklapp åt personalen eller för att dela ut till sina mest uppskattade kunder.

Hur är en delikatesslåda utformad?

Det finns olika sätt att utforma en delikatesslåda. Vanliga varianter är trälådor, som ger en extra dimension av en traditionell känsla till produkten. Det är fint att lyfta på ett trälock och se vad som finns i lådan. Vill man hålla ned priset, finns det också riktigt fina varianter som är tillverkade i kartong.

En delikatesslåda är en trevlig present som uppskattas av många.