Ovanliga sätt att använda parmesanost

I Sverige och norden har vi fått en smått felaktig bild av hur man använder parmesanost. Många tänker att det inte finns fler än 2-3 sätt att konsumera parmesanost. Parmesanost är så mycket mer än att bara bli riven på pasta. Här kommer några snabba unika idéer till hur du kan konsumera denna lyxiga vara, parmesanost.


1. Parmesan-chips: Du kan göra krispiga parmesanost crackers genom att riva osten och grädda den i ugnen tills den är gyllenbrun och krispig. Dessa är ett utmärkt mellanmål i sig själva eller kan användas som topping på sallader och soppor.

2. Parmesan-glass: Ja, du läste rätt! Du kan göra en läcker parmesanost glass genom att kombinera tjock grädde, mjölk, socker, äggulor och riven ost och sedan kärna det i en glassmaskin. Resultatet blir en unik och välsmakande dessert som garanterat kommer att imponera.

3. Parmesan-popcorn: Strö riven parmesanost över nypoppade popcorn för ett smakfullt och välsmakande mellanmål. Du kan också lägga till örter eller kryddor för en extra smakstöt.

4. Fondue med parmesanost: I stället för den traditionella schweiziska osten kan du använda parmesanost för att göra en fyllig och dekadent fondue. Smält bara osten med vitt vin och vitlök och doppa sedan bröd, grönsaker eller kött i den läckra ostsåsen.

5. Parmesan-pesto: Byt ut den traditionella basilikan i pesto mot riven parmesanost och blanda den sedan med pinjenötter, vitlök och olivolja. Resultatet blir en unik och smakrik sås som kan användas på pasta, pizza eller som dopp.

Sammanfattningsvis så är parmesanost en otrolig ost med dess unika smak. En ingrediens som antingen kan vara huvudkomponenten eller det perfekta komplementet för att sammanställa en hel rätt.

Är du sugen på att testa äkta Parmigiano Reggiano? Då klickar du bara här så hittar du vår Parmigiano Reggiano från Emilia-Romagna i en rad olika lagringstider och storlekar. Njut av en otrolig smakupplevelse!