Hur tillagar man en parmesankorg?

En parmesankorg är enkel att tillaga och öppnar upp för en mängd olika möjligheter i köket. Parmesan är en av världens finaste ostar och att använda den i matlagningen kan aldrig bli fel. Men hur gör man en parmesankorg och vad kan man lägga i den? Häng med så berättar vi allt!

En parmesankorg kan enklast beskrivas som en ätbar form som du kan använda för att fylla med olika röror eller delikatesser. En parmesankorg kan jämföras med de skålformade nachochips som du kan använda till tacos.

Så enkelt gör du en parmesankorg

Sätt ugnen på 225 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Placera sedan grovt riven parmesanost i stora klickar på pappret. Ställ in plåten i ugnen och vänta tills osten smält och blivit lätt brun. Ta ut plåten ur ugnen och lossa på parmesanosten med hjälp av en stekspade. Sedan placerar du parmesanosten över botten på ett uppochnervänt glas. På så sätt blir det enkelt att forma korgarna. Låt dom svalna och stelna innan du avlägsnar dom. Nu är dina parmesankorgar redo att fyllas!

Vad kan man fylla en parmesankorg med?

Någonting som alltid är ett säkert kort när det gäller parmesan är laxröror. Rökt lax och en härlig mix av sallad gör att parmesankorgarna blir både vackra och välsmakande. En fin olivolja blir grädden på moset och gör så att helhetsupplevelsen blir maxad. Pinjenötter är också fint att toppa med och ger lite extra dynamik till receptet.

Skagenröra är ett annat recept som passar alldeles utmärkt att placera i en parmesankorg. Lägg gärna ett stort salladsblad i botten för att skapa ett vackert upplägg och sedan kan du toppa med lite fin kaviar.

Parmesankorg som förrätt

En parmesankorg är perfekt som tilltugg vid ett mingel eller som förrätt vid en trevlig middag. Det skapar en härlig stämning och imponerar på dina gäster med hjälp av detta relativt enkla men mycket goda recept.

Välj äkta parmesanost från Italien för din parmesankorg

Kom ihåg att nyckeln till att göra riktigt fina parmesankorgar ligger i att välja rätt råvaror. Välj en äkta parmesanost från Italien och se till att inte riva den för fint. Den ska vara grovt riven så att den nästan flätar ihop korgen. Då blir den både vacker att se på samtidigt som den håller ihop bättre och inte riskerar att falla samman när man tar i den.