SVÅRIGHET
TILLAGNINGSTID
INGREDIENSER
CAESARDRESSING
FÖRBEREDNING
Börja med att göra krutongerna. Värm ugnen till 175 grader. Skär bort kanterna på brödet och skär det i små tärningar. Lägg tärningarna i en långpanna och blanda med 1 msk olja och salt. Rosta tills brödet blir gyllenbrunt. Rör om då och då. Ta ut från ugnen och låt svalna.
Riv loss grönkålsbladen från de grova stjälkarna. Riv bladen i grova bitar och massera in ca 1 msk olivolja. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek i olja och smör i en stekpanna på båda sidor tills de blir gyllenbruna. Lägg i en ugnsform och fortsätt tillaga i ugnen tills de är genomstekta med en innertemperatur på 72°.
Under tiden kycklingen är i ugnen, vispa ihop äggulan, vitlök, sardeller, citron och worcestershiresås. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Rör ner parmesanosten. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Blanda grönkål och krutonger. Skiva kycklingen och lägg på grönkålen. Ringla över lite av dressingen och servera resten vid sidan om. Garnera med hyvlad parmesan.
För 4 personer
Awesome as always + the best Parmesan in the world