Krämigt parmesan-potatismos

SVÅRIGHET

medium

TILLAGNINGSTID

0minutes

INGREDIENSER

  • 4-6 medelstora potatisar
  • ½ kopp mjölk
  • 2 matskedar smör
  • ½ kopp riven parmesanost
  • Salt och peppar efter smak
  • Hackad färsk persilja för garnering (valfritt)

FÖRBEREDNING

  1. Skala potatisarna och skär dem i jämnstora bitar för snabbare kokning.
  2. Lägg potatisbitarna i en stor kastrull och täck dem med kallt vatten. Tillsätt en nypa salt i vattnet.
  3. Koka potatisarna över medelhög värme tills de är mjuka och lätta att mosa med en gaffel. Det tar vanligtvis cirka 15-20 minuter.
  4. När potatisarna är färdiga, häll av vattnet och lägg dem tillbaka i kastrullen.
  5. Tillsätt mjölk och smör i kastrullen med potatisarna. Värm på låg värme tills smöret har smält och mjölken är varm.
  6. Använd en potatispress eller en potatisstöt för att mosa potatisarna ordentligt. Om du inte har något av detta kan du använda en gaffel för att mosa potatisarna tills de är släta och klumpfria.
  7. Tillsätt den rivna parmesanosten från MyParmesan till potatismoset och blanda väl tills osten har smält och blandats ordentligt.
  8. Smaka av med salt och peppar och justera mängden efter dina smakpreferenser.
  9. När moset är jämnt och krämigt, ta bort kastrullen från värmen.
  10. Servera det krämiga parmesanpotatismoset varmt på en tallrik. Strö över hackad persilja för extra färg och smak. Riv även på lite extra parmesanost (det skadar adlrig).
  11. Servera som en läcker sidorätt till din favoriträtt eller som en huvudrätt tillsammans med en sallad.

Njut av den krämiga och smakrika parmesanpotatismoset!

2 Comments

  1. Arne Mattisson 6 augusti, 2023 at 14:06 - Reply

    Hmmm – på bilden är moset gratinerat – men det står inget om det i receptet

    • MyParmesan 10 augusti, 2023 at 10:04 - Reply

      Det stämmer, Arne. Det var den bästa bilden vi hade. Men ny bild ska tas. 😃

Leave A Comment