Parmesan- och svamptoast med karamelliserad lök

SVÅRIGHET

Lätt

TILLAGNINGSTID

0minuter

INGREDIENSER

  • 4 skivor bröd (helst surdegsbröd)
  • 200 g svamp (t.ex. champinjoner eller liknande), skivad
  • 1 stor lök, tunt skivad
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk persilja, hackad, för garnering (valfritt)

FÖRBEREDNING

  1. Börja med att karamellisera löken. Värm 1 msk smör i en stekpanna över medelvärme. Tillsätt de tunnskivade lökarna och låt dem steka långsamt tills de är mjuka och har fått en gyllenbrun färg, cirka 20-25 minuter. Rör om då och då för att säkerställa jämn karamellisering. När löken är klar, ta av från värmen och ställ åt sidan.
  2. I en annan stekpanna, smält resterande 1 msk smör tillsammans med olivoljan över medelvärme. Tillsätt svampen och stek tills den är gyllenbrun och all vätska har kokat bort, cirka 8-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta brödskivorna tills de är gyllenbruna och krispiga.
  4. När brödet är rostat, fördela den rivna parmesanosten jämnt över varje brödskiva. Lägg sedan ett lager av karamelliserad lök på varje brödskiva och toppa med den stekta svampen.
  5. Gratinera toasten i ugnen under grillfunktionen i några minuter tills osten är smält och bubblande.
  6. Ta ut toasten från ugnen och strö över lite färskhackad persilja för garnering om så önskas.
  7. Servera toasten genast som en del av påskbrunchen eller som en härlig lunch eller middagsrätt.

Denna parmesan- och svamptoast med karamelliserad lök är full av smak och kommer definitivt att vara en hit under påskfirandet!