Parmesanchips & julglögg

SVÅRIGHET

lätt

TILLAGNINGSTID

0minutes

INGREDIENSER

  • 300g Parmigiano Reggiano, riven
  • 100g valnötter, hackade
  • 100g pistagenötter, hela
  • 5cl starkvinsglögg

  • 10cl mousserande
  • Is

FÖRBEREDNING

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Riv parmesan och lägg dem i små högar på bakplåtspappret.

Sprid pistagenötter över parmesanen högarna. Hacka valnötterna och sprid ut över parmesanen.

Lägg in plåten i mitten av ugnen på 200 grader och grädda i cirka 5-10 minuter eller tills osten fått en fin gyllenbrun färg. Tag sedan ut plåten och låt svalna.

Kall glöggdrink

Häll upp i glas och servera väl kyld, eventuellt med några isbitar beroende på vilket glas du använder. Dekorera med blåbär, lingon, en kanelstång, en rosmarin kvist eller något annat för en julig touch.