Parmesanglass

SVÅRIGHET

medium

TILLAGNINGSTID

0min
(med glassmaskin)
0timmar
(utan glassmaskin)

INGREDIENSER

 • 2 dl grädde

 • 1 dl mjölk

 • 3 äggulor
 • 1 dl strösocker

 • 1 tsk vaniljextrakt
 • 1½ dl färskt riven parmesanost från MyParmesan

FÖRBEREDNING

 1. I en kastrull, värm grädden och mjölken tills det nästan börjar koka. Ta bort kastrullen från värmen så snart det börjar ryka.
 2. I en separat skål, vispa äggulorna och strösockret tills det blir ljust och fluffigt.
 3. Gradvis häll den varma gräddmjölken i äggulorna under konstant omrörning för att undvika att äggulorna koagulerar.
 4. Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och värm försiktigt över låg värme. Fortsätt röra om hela tiden tills blandningen tjocknar och blir som en krämig sås (observera att det inte ska koka).
 5. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt vaniljextraktet.
 6. Låt blandningen svalna helt i rumstemperatur.
 7. När blandningen är sval, rör i den färska rivna parmesanosten från MyParmesan. Se till att parmesanosten blandas väl och att det inte finns några stora klumpar.
 8. Häll sedan glassblandningen i din glassmaskin och kör den enligt tillverkarens instruktioner tills den når en krämig och frusen konsistens.
 9. Om du inte har en glassmaskin, häll blandningen i en långpanna eller form och placera den i frysen. Rör om var 30:e minut med en gaffel för att bryta upp iskristallerna och få en slätare konsistens.
 10. När glassen har nått den önskade konsistensen, täck den med plastfolie och låt den stå i frysen i minst 2 timmar innan servering.
 11. Servera Parmesan-glassen i små skålar eller på våffelstrutar. Du kan också dekorera med några extra färska parmesanflingor på toppen för en extra touch av ostig godhet.

Smaka på den unika och utsökta smaken av Parmesan-glassen! Detta är en spännande och läcker glassupplevelse som garanterat kommer överraska och imponera på dina gäster.

Använd parmesanost från MyParmesan för att maximera kvalitet och smak.