Parmesanrostade grönsaker

SVÅRIGHET

Lätt

TILLAGNINGSTID

0minuter

INGREDIENSER

  • 4-5 portioner blandade grönsaker (t.ex. morötter, broccoli, zucchini, paprika, lök, sötpotatis), skurna i bitar
  • 2 matskedar olivolja
  • 1/2 deciliter riven Parmigiano Reggiano
  • 2 teskedar vitlökspulver
  • 1 tesked torkad oregano
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Färsk basilika eller persilja för garnering (valfritt)

FÖRBEREDNING

  1. Förvärm ugnen till 200°C.
  2. I en stor skål, blanda de skurna grönsakerna med olivolja, vitlökspulver, oregano, salt och svartpeppar. Se till att grönsakerna är jämnt täckta med kryddorna och olivoljan.
  3. Sprid ut grönsakerna jämnt på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.
  4. Grädda grönsakerna i förvärmd ugn i ca 20-25 minuter eller tills de är önskad mjukhet och börjar få fin färg.
  5. Ta ut bakplåten från ugnen och strö över den rivna parmesanosten över de rostade grönsakerna.
  6. Återvänd grönsakerna till ugnen och grädda i ytterligare 5 minuter eller tills osten är smält och bubblig.
  7. Servera de parmesanrostade grönsakerna varma, garnerade med färsk basilika eller persilja om så önskas.

Detta recept ger en härligt krispig och smakrik sida som är perfekt att servera till många olika huvudrätter.