Parmesantoast med örter, tomater och ägg

SVÅRIGHET

medium

TILLAGNINGSTID

0minutes

INGREDIENSER

  • 1.5 dl mjölk

  • 1 ägg, +2
  • 50 g parmesanost, riven

  • 2 krm salt, + 2 tsk
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 msk smör

  • 2 msk örter, hackade, tex. salvia, oregano, basilika, rosmarin, persilja
  • 2 tsk. vinäger
  • 3 tomater, gärna i olika färger
  • rucola

FÖRBEREDNING

Blanda mjölk, 1 ägg och parmesan. Krydda med 2 krm salt och peppar. Doppa brödskivorna i äggsmeten och stek dem i smör i en stekpanna 2–3 min på varje sida. Strö över örter.

Koka upp ca 1 liter vatten med 2 tsk salt och vinäger. Pochera 2 ägg i sjudande vatten ca 6 min. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Skiva tomaterna. Fördela rucola, tomater och ägg på toasten. Servera direkt.

För 2 personer.

One Comment

  1. Marco Strong 6 november, 2021 at 14:24 - Reply

    Love it 😍😍😍😍 amazing recipe, from the best Parmesan Shop in the world 🌎 😋

Leave A Comment