Pasta med grönkål, pinjenötter & Parmesan

SVÅRIGHET

medium

TILLAGNINGSTID

0minutes

INGREDIENSER

  • 2 schalottenlök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 msk olivolja

  • 200 g grönkål

  • 2 dl vispgrädde

  • 150 g riven Parmigiano Reggiano (ca 2 dl)

  • 5 msk rostade pinjenötter

  • 1 tsk rivet citronskal

  • en skvätt färskpressad citronsaft

  • flingsalt och nymalen svartpeppar

  • 400 g Pasta Fettuccine

  • hyvlad parmesan till garnering

FÖRBEREDNING

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen. Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fräs tills grönkålen sjunker ihop något, ca 3 minuter.

Under tiden, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll på vispgrädde i stekpannan och låt koka ihop lite. Häll av vattnet från pastan men spar lite av kokvattnet. Blanda pastan i kastrullen med grönkålssåsen, parmesan, pinjenötter, citronskal, citronsaft och eventuellt lite av kokvattnet. Rör ihop ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar. Garnera med hyvlad parmesan och servera direkt.