Pasta med grönkål, pinjenötter & Parmesan

SVÅRIGHET

medium

TILLAGNINGSTID

0minutes

INGREDIENSER

  • 2 schalottenlök

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 msk olivolja

  • 200g grönkål

  • 2dl vispgrädde

  • 150g riven Parmigiano Reggiano (ca 2dl)

  • 5 msk rostade pinjenötter

  • 1 tsk rivet citronskal

  • en skvätt färskpressad citronsaft

  • flingsalt och nymalen svartpeppar

  • 400g Pasta Fettuccine

  • hyvlad parmesan till garnering

FÖRBEREDNING

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Riv loss bladen på grönkålen från stjälkarna. Grovhacka bladen. Fräs schalottenlök och vitlök i olivolja i några minuter i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fräs tills grönkålen sjunker ihop något, ca 3 minuter.

Under tiden, koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll på vispgrädde i stekpannan och låt koka ihop lite. Häll av vattnet från pastan men spar lite av kokvattnet. Blanda pastan i kastrullen med grönkålssåsen, parmesan, pinjenötter, citronskal, citronsaft och eventuellt lite av kokvattnet. Rör ihop ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar. Garnera med hyvlad parmesan och servera direkt.

One Comment

  1. Marco Strong 23 oktober, 2021 at 17:42 - Reply

    Love it ❤ thank you so much for the great recipe 😋

Leave A Comment