Pizza bianca med svamp, jordärtskockor och kapris

SVÅRIGHET

medium

TILLAGNINGSTID

0minutes

INGREDIENSER

  • 600 g pizzadeg, gärna surdeg

  • 200 g jordärtskockor

  • 2 dl crème fraiche

  • 6 skogschampinjoner, skivade
  • 3 msk kapris, avrunnen
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • 125 g mozzarella, bruten i bitar

  • 150 g riven Parmigiano Reggiano

  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 30 g rucola

  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 msk olivolja

FÖRBEREDNING

Sätt ugnen på 250° och ställ in en plåt. Skala jordärtskockorna och skär tunt med mandolin. Lägg eller kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper.

Bred crème fraichen på degen och lägg på jordärtskockor, svamp, kapris och rosmarin. Toppa med mozzarella och parmesanost. Krydda med salt och peppar.

Ta ut den heta plåten och lyft över pizzan på den. Grädda mitt i ugnen tills osten smält och pizzan har fin färg, 10–15 min. Toppa med rucola, citronskal och olivolja.

2 Comments

  1. michael 30 november, 2023 at 20:13 - Reply

    Saknar ett bra recept på surdegspizzadeg. Går det att lösa

    • MyParmesan 2 december, 2023 at 18:20 - Reply

      Vilken bra idé! Det ska vi kolla på.

Leave A Comment