Potatistortilla med Parmesan

SVÅRIGHET

lätt

TILLAGNINGSTID

0minutes

INGREDIENSER

  • 600 g fast potatis, skalad och finskuren

  • 300 g spetskål, grovt skuren

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finriven
  • 1 dl parmesanost, finriven

  • 3 ägg

  • olivolja
  • salt och peppar

FÖRBEREDNING

Sätt på ugnen till 220 grader.

Stek först spetskålen, löken och vitlöken mjuk i olivolja på låg värme i en stekpanna. Häll upp i en bred skål. Stek sedan potatisen i lite olivolja i några minuter utan att den får färg. Häll upp i skålen med den stekta spetskålen.

Tillsätt parmesan och ägg i skålen. Blanda väl. Krydda med salt och peppar.

Häll upp allt i 4 portionsformar (eller i samma långpanna) lägg en bit smörpapper i botten av faten/panna, det blir lättare att få upp det vid servering.

Ringla över lite olja och grädda i ugnen i ca 30 minuter.

Arne Mattisson
Arne MattissonFood Influencer