Ugnsbakad brie med parmesanost

SVÅRIGHET

Lätt

TILLAGNINGSTID

0minutes

INGREDIENSER

  • 1 brieosthjul (cirka 200-250g)

  • 1 ägg
  • ½ kopp riven parmesanost
  • ½ kopp ströbröd
  • 2 matskedar smör
  • Hackad färsk basilika eller persilja för garnering
  • Bröd eller kex, till servering

FÖRBEREDNING

  1. Värm upp ugnen till 200 grader Celsius.
  2. Knäck ägget i en skål och vispa det lätt.
  3. I en separat skål, blanda den rivna parmesanosten och ströbrödet.
  4. Ta brieosten och doppa den först i det vispade ägget och se till att den täcks ordentligt.
  5. Rulla den äggklädda brieosten i parmesan- och ströbrödsblandningen. Se till att osten täcks jämnt runtom.
  6. Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme.
  7. Lägg den parmesanklädda brieosten i stekpannan och stek den i smöret i cirka 1-2 minuter på varje sida, eller tills den är gyllenbrun och krispig.
  8. Ta försiktigt brieosten ur stekpannan och lägg den på en bakplåt eller i en ugnsfast form.
  9. Placera brieosten i förvärmd ugn och grädda i ca 10 minuter, eller tills osten är mjuk och krämig inuti.
  10. Ta ut brieosten från ugnen och låt den svalna i några minuter.
  11. Servera den parmesanklädda brieosten på en tallrik och garnera med hackad färsk basilika eller persilja.
  12. Servera osten med bröd eller kex vid sidan om för att doppa.

Njut av den krämiga och smakrika Parmesan-klädda brien! Och snåla inte med parmesanosten.