SVÅRIGHET
Lätt
TILLAGNINGSTID
0minutes
INGREDIENSER
FÖRBEREDNING
- Värm upp ugnen till 200 grader Celsius.
- Knäck ägget i en skål och vispa det lätt.
- I en separat skål, blanda den rivna parmesanosten och ströbrödet.
- Ta brieosten och doppa den först i det vispade ägget och se till att den täcks ordentligt.
- Rulla den äggklädda brieosten i parmesan- och ströbrödsblandningen. Se till att osten täcks jämnt runtom.
- Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme.
- Lägg den parmesanklädda brieosten i stekpannan och stek den i smöret i cirka 1-2 minuter på varje sida, eller tills den är gyllenbrun och krispig.
- Ta försiktigt brieosten ur stekpannan och lägg den på en bakplåt eller i en ugnsfast form.
- Placera brieosten i förvärmd ugn och grädda i ca 10 minuter, eller tills osten är mjuk och krämig inuti.
- Ta ut brieosten från ugnen och låt den svalna i några minuter.
- Servera den parmesanklädda brieosten på en tallrik och garnera med hackad färsk basilika eller persilja.
- Servera osten med bröd eller kex vid sidan om för att doppa.
Njut av den krämiga och smakrika Parmesan-klädda brien! Och snåla inte med parmesanosten.